Как можете да използвате шоколад в маркетинговите си комуникации

Аз обожавам шоколад! И не само аз…

Какво се случва, когато вкусим от този божествен деликатес? Безспорно най-силна е експлозията от усещания докато кубче прекрасен шоколад се топи върху езика*. Тези мигове на наслада отминават, но остава спомен…

Сетете се за някой от страхотните шоколади, които сте опитвали наскоро. Устата ви си спомни, нали? А спомнихте ли си повода, който ви осигури това изживяване? Сигурен съм, че в поне 4 от 5 случая в ума ви изникват образи и чувства. Това е идеята за ползване на шоколада за бизнес комуникация – (вероятно) всеки път, когато хората вкусят подобен шоколад, първо ще си припомнят вкуса, а после и повода, по който са опитали “вашето” шоколадово произведение (представяне на продукт, фирмено събитие, промоционална кампания и т.н.).

През септември 2011 г. заедно със Симеон Черешарски от “Ателие за ръчни шоколади Perfetta” планирахме специално събитие за маркетинг и ПР специалисти, по време на което да представим стройна концепция кога какви шоколадови произведения могат да се ползват, да разкажем за различните особености при избора на шоколадови продукти и да осигурим дегустация на място за илюстрация на идеите ни. По разни причини тази среща не се случи и остана за “когато й дойде времето”.

Ние със сигурност ще направим това събитие-представяне-дегустация, но реших да публикувам тук планираната презентация “Шоколадов маркетинг“, защото съм убеден, че ще ви е интересна най-малко по две причини:
– ще научите интересни неща за шоколада;
– ще провокира идеи какво можете да направите с шоколад, за да помогнете на бизнеса си.

Изтеглете PDF версията на “Шоколадов маркетинг” и проверете дали няма да ви споходи интересна идея как да си помогнете в бизнеса като впечатлите клиенти, партньори или служители.

А аз обещавам, че в подходящ момент ще изнесем презентацията на живо, но обогатена и подобаващо “илюстрирана” (разбирайте овкусена) с продуктите на Perfetta 😉

* Ето една идея как да се насладите по-пълноценно на усещанията при консумация на шоколад. Поставете в уста толкова, че да можете да задържите парченцето върху езика. Не дъвчете, а притиснете с език шоколада към небцето и оставете да се стопи. Бавно преглъщайте само стопената част и се концентрирайте върху вкуса и аромата. Една странична (но не маловажна) полза от това упражнение е, че така ще предпазите зъбите си. При дъвкане част от шоколада попада в трудно достъпни кухини и остава там дълго време без слюнката и храната да могат да я махнат, а в шоколада има захар и, ако тя е в допир със зъбния емайл продължително време, това увеличава риска от кариес!

За Stefan Dimitrov

Close to 15 years experience as Chief Marketing Officer of leading IT companies (wholesalers, system integrators and independent software vendors), Sales & Marekting consultant of SMB companies, Sales & Marketing trainer I do believe that marketing is a mix of (1) art, (2) science and (3) a piece of good luck! For sure there are many common scientific rules and principles that lie at the roots of every marketing project, but the art is in the way they are combined and implemented because there is no any universal formula for success. Good luck is always important...
Публикувано в Комуникация, Маркетинг с етикети , , , . Постоянна връзка.

1 Response to Как можете да използвате шоколад в маркетинговите си комуникации

  1. Leni каза:

    ох на диета съм не ми говори за шоколад ..това е единственото сладко което обожавам 🙂 и хубаво за идеята

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.