понеделник, май 20, 2024

Калина – един художник, който вае чанти

Сподели

Kalina_Portrait_01Калина Терзиева е художник. Завършила е стенопис в Национална художествена академия, София. Беше ми чудно кой в днешно време има нужда от стенописи, но истината е, че това изкуство е още живо – ако се оглеждате целенасочено, ще намерите късчета от него в обществени сгради, храмове, зали, галерии, магазини, частни домове и къде ли още не. Не знам дали сте се замисляли, но вътрешното пространство създава съвсем различно впечатление, ако в помещението има стенопис – сякаш през него се отваря проход към един друг свят и вие се намирате на прага между тези две вселени. Аз поне никога не съм имал подобно усещане, когато гледам картина, пластика или друго творение на визуалните изкуства (изключвам киното и театъра, защото там магията е съвършено различна).

Художниците имат особен поглед към света. Дарбата им, съчетана с класическо образование, позволява да използват всякакви изразни средства, така че да сътворят емоционално наситено визуално преживяване. Всъщност за тях няма значение дали готвят, подреждат дом, снимат с фотоапарат, рисуват с четка или … шият бутикови чанти и аксесоари, с каквото се занимава сега Калина 🙂

След като работи години наред като компютърен графичен дизайнер в рекламна агенция, Калина реши да се посвети на своята страст към ръчно изработените изделия от естествена кожа. На въпроса „Защо пък чанти?“ Тя отговаря: „Защото никога не успявах да си намеря красива и функционална чанта, както аз го разбирам. Така реших да опитам да си я направя сама. И ми хареса…“.

From_idea_to_product_05Дамската чанта принципно е явление – обикновено в нея пространственият континуум се нагъва по специфичен начин, така че да побере всички нужни и други неща, които жените държат да носят със себе си. Препълването обаче не бива да личи и външно чантата трябва да остане изкусително красива и галещо удобна. Точно „красива“ и „удобна“ са изключително субективни понятия, които са много различни за всяка жена.

Мъжките чанти също са специални – всеки клиент има своите разбирания за това как трябва да изглежда и каква функционалност да има неговата чанта за бизнес, за свободно време или за специални случаи.

Тийнеджърите са голямото предизвикателство! Докато търсят себе си, техните вкусове и мироглед скачат от една концепция на друга, правят резки завои или се разпиляват в хаос от усещания, за да се съберат в нещо ново и различно. Ефектната чанта или кожен аксесоар за тях са отлична възможност да изразят своята индивидуалност и да бъдат оригинални.

Купуването на готова чанта (почти) винаги означава компромис, защото няма как дизайнерите на конфекция да удовлетворят всички индивидуални изисквания, а и масовото производство се подчинява на множество ограничения.

From_idea_to_productИ тук идва работата на Калина – чанта, която е ИЗЦЯЛО съобразена с вкуса, изискванията за функционалност и бюджета на всеки потребител. Художничката предварително беседва с клиентите си, за да разбере какво означава за тях „красиво“, какво харесват и какво не и за какво точно ще използват чантата (например: трябва ли да събира преносим компютър, но така че да остане място и за вечерните покупки от кварталния хранителен магазин). Следват реалистични цветни скици и изпипване на детайлите. Когато са уточнени визията и конструкцията на модела, идва избора на подходящи кожи и аксесоари, за да се стигне до същинската работа – кроене и ушиване на чантата. Така мечтата на още един клиент оживява и не можете да си представите блясъка в очите на всеки човек, който току-що е получил СВОЯТА чанта.

TriTochkiLogoУникалните ръчно произведени продукти на Калина ще разпознаете по оригиналния лейбъл “Три точки”. Оставям на вас лично да научите повече за това какво се крие зад този символ 😉

Ако искате да имате чанта, портмоне, холдер за карти или друг кожен аксесоар, който изглежда красиво и точно отговаря на вашите нужди, можете да се свържете с Калина Терзиева на телефон 0888 551 025 или e-mail: kalinadd@gmail.com.

За да видите последните работи на художничката, посетете сайта http://tritochki.eu (предназначен за чуждестранни клиенти, но показва добре вече изпълнени проекти на Калина) или нейната Facebook страница.

Stefan Dimitrov
Stefan Dimitrov
Над 25 години опит като главен маркетинг директор на водещи компании в областта на информационните технологии и дистрибуцията на медицински изделия, консултант по продажби и маркетинг на малки и средни компании, обучител по продажби и маркетинг. Вярвам, че маркетингът е смесица от наука, изкуство и късмет! Със сигурност има много общи научни правила и принципи, които са в основата на всеки маркетингов проект, но изкуството е в начина, по който те се комбинират и прилагат, защото няма универсална формула за успех. Късметът винаги е важен...

Други статии

КАТЕГОРИИ

Подобни статии