сряда, юли 17, 2024

10 съвета от гениалния Зиг Зиглър, които могат да променят живота и продажбите ви

Сподели

Zig_ZiglarНа 28 ноември 2012г., в деня на кончината на Зиг Зиглър – популярен автор и лектор в областта на продажбите и личната мотивация, сп. Форбс публикува статията “10 цитата от Зиг Зиглър, които могат да променят живота ви“.

Позволявам си да цитирам този материал, защото изброените съвети са “безсмъртни” и съм убеден, че разбирането и прилагането им НАИСТИНА може да промени отношението на човек към живота и да повиши значително продажбите му, ако е търговец. За мен доказателство, че тези твърдения “работят” е, че най-добрите търговци, които познавам, се придържат ежедневно към въпросните “правила” без дори да са чували за Зиг Зиглър 🙂

Ето и самите цитати:

10. Не забравяйте, че неуспехите се отнасят до събития, а не до личности.
9. Ще получите всичко, което искате от живота, ако помагате достатъчно другите да получават това, което те искат.
8. Хората често казват, че мотивацията не трае дълго. Ние казваме “нито пък ефектът от къпането” и затова го препоръчваме ежедневно.
7. Помнете, че никога не е издигана статуя в памет на някой критик.
6. Причините хората да купуват разни неща са не толкова логични, колкото емоционални.
5. Очаквайте най-доброто. Пригответе се за най-лошото. И се възползвайте от това, което се случва.
4. Когато търсите приятели, ще разберете колко малко хора могат да са такива. Затова се опитайте вие да бъдете приятел и ще ги намирате много по-често.
3. Една правилно поставена цел е вече наполовина постигната.
2. Вашето отношение, а не вашите умения ще предопределят успехите ви.
1. Ако можеш да си го представиш – можеш и да го постигнеш.

Успех!

Stefan Dimitrov
Stefan Dimitrov
Над 25 години опит като главен маркетинг директор на водещи компании в областта на информационните технологии и дистрибуцията на медицински изделия, консултант по продажби и маркетинг на малки и средни компании, обучител по продажби и маркетинг. Вярвам, че маркетингът е смесица от наука, изкуство и късмет! Със сигурност има много общи научни правила и принципи, които са в основата на всеки маркетингов проект, но изкуството е в начина, по който те се комбинират и прилагат, защото няма универсална формула за успех. Късметът винаги е важен...

Други статии

КАТЕГОРИИ

Подобни статии