четвъртък, юни 20, 2024

Как да намеря и спечеля моята работа мечта?

Сподели

Сигурен съм, че въпросът “Как да намеря и спечеля моята работа мечта?” измъчва стотици хиляди хоря в цял свят. В коментара си към публикацията “Защо не мога да си намеря работа?” в marketingburkan.com Пламен отговаря по един уникален начин:

… Според мен не бива да се правят кардинални изводи за всички студенти. Моят опит като студент е малко по различен – аз имах ваче семейство и се НАЛАГАШЕ да работя, за да се издържаме. Това не попречи да завърша. Естествено работата ми не беше тази, която желаех, но след като реших какво точно искам да работя започнах методично да “атакувам” фирмите от този бранш. Използвах всички възможни средства да се “презентирам” включително използвах и връзките, които наптрупах в тогавашната си работа. След много време, когато почти се бях обезверил получих шанс да започна желаната работа и вече от много време работя това, което искам. Това, което искам да подчертая е, че не е достатъчно да се разчита само на обявите в интернет. Както е казано ако не си помогнеш сам, няма кой да ти помогне. За съжаление така стоят нещата. Моят съвет е – започнете някаква работа – това ще ви даде опит при работата с хора, ще установите много нови контакти и нищо не се знае от къде ще излезе вашият шанс.

Просто нямам какво да добавя – това е универсална рецепта, чието изпълнение можете да започнете веднага.

Успех!

Stefan Dimitrov
Stefan Dimitrov
Над 25 години опит като главен маркетинг директор на водещи компании в областта на информационните технологии и дистрибуцията на медицински изделия, консултант по продажби и маркетинг на малки и средни компании, обучител по продажби и маркетинг. Вярвам, че маркетингът е смесица от наука, изкуство и късмет! Със сигурност има много общи научни правила и принципи, които са в основата на всеки маркетингов проект, но изкуството е в начина, по който те се комбинират и прилагат, защото няма универсална формула за успех. Късметът винаги е важен...

Други статии

КАТЕГОРИИ

Подобни статии