понеделник, май 20, 2024

Колко близо са езотериката и съвременната наука?

Сподели

Само преди няколко дни попаднах на интересна теория за константността във вселената, според която на всяко изменение съответства аналогична промяна, но в обратна посока, за да се запази равновесието. Не знам дали е вярно, но звучи разумно…

А сега нека погледнем наоколо. През последните години в България сме свидетели на експлозия от неграмотност и безпросветност. Ако се позовем на горната теория за равновесието, излиза, че трябва да има и обратен процес т.е. просвещение и “повдигане”. Иска ми се да е така, защото напоследък срещам все повече хора, които най-сериозно търсят отговори на въпроси като: Кой съм аз? Защо съм тук? Какво има след смъртта? Сами ли сме във вселената? Има ли Бог?

What The Bleep Down The Rabbit HoleНа всички притежатели на “западен ум” (логичен, скептичен, атеистичен, вярващ на науката), които по някакъв начин усещат, че има нещо велико зад ъгъла на битовизма и търсят отговори, предлагам да видят филма “Какво по д…те!? Спускане в заешката дупка” (ориг. заглавие: “What The Bleep!? Down The Rabbit Hole”, а сайта на проекта е: www.whatthebleep.com). Със сигурност ще се почувствате като Алиса, която пропада в заешката дупка и се озовава в един нов и изпълнен с чудеса свят. Можете да гледате видеото онлайн в You Tube (има версии с български субтитри) или да го изтеглите от някоя платформа за споделяне на файлове.

Филмът ще ви отведе на едно изумително пътешествие сред древни езотерични вярвания и достижения на съвременната наука, за да ви представи ЕДИНСТВОТО на света. Ще чуете прелюбопитни неща за неврофизиологията, творческата визуализация, квантовата трансформация и други идеи, които разкриват, че всеки от нас е част от едно цяло и е творец с неограничени възможности да промени не само собствения си живот, но и цялата вселена.

Не вярвате? Вижте филма 🙂

Stefan Dimitrov
Stefan Dimitrov
Над 25 години опит като главен маркетинг директор на водещи компании в областта на информационните технологии и дистрибуцията на медицински изделия, консултант по продажби и маркетинг на малки и средни компании, обучител по продажби и маркетинг. Вярвам, че маркетингът е смесица от наука, изкуство и късмет! Със сигурност има много общи научни правила и принципи, които са в основата на всеки маркетингов проект, но изкуството е в начина, по който те се комбинират и прилагат, защото няма универсална формула за успех. Късметът винаги е важен...

Други статии

КАТЕГОРИИ

Подобни статии