четвъртък, юни 20, 2024

Данаил – майстор в продажбите на бързооборотни стоки

Сподели

С Данаил Тодоров се познаваме от времената, когато аз активно участвах във воденето на семинари за търговци, а той се присъедини като гост-лектор и сега си давам сметка, че от тогава са минали почти 10 години. По онова време Данаил работеше за Masterfoods (дистрибуция на шоколадови изделия и храни за домашни любимци) и в цялото му представяне си личеше школата на една успешна международна компания.

Освен богати практически познания за управление на търговска дейност и умение да ги представи разбираемо на аудитория, Данаил има и много приятно чувство за хумор. Няма да забравя учудените погледи на участниците в обученията в резултат на обяснението, че Masterfoods организира в големите супермаркети дегустации на храните за домашни любимци. Всъщност “дегустациите” се оказаха не това, което и вие си помислихте, но това е друга история 🙂

След Masterfoods Данаил започна кариерата си на мениджър и ръководи търговските отдели на няколко големи български производители на бързооборотни хранителни стоки (пиле “Градус”, олио “Бисер” и колбаси “Браво” и “КФМ”), като навсякъде успя да изведе и утвърди продуктите сред най-продаваните в категориите си.

През есента на 2012г. Данаил реши да се занимава активно с консултантска и обучителна дейност в полза на всички, които искат да развиват успешен бизнес с бързооборотни стоки. Областите, в които той може да е изключително полезен, са много – ето само малка илюстрация:

  • формулиране на търговска политика и ценообразуване;
  • изграждане на системи за дистрибуция и дистрибуционни канали;
  • продажби на търговски вериги;
  • управление на търговски екипи.

Аз лично съм особено впечатлен от практичния му подход към търговската дейност и умението да подреди решението на сложни проблеми в последователност от прости стъпки и действия.

За повече информация относно консултантската дейност на Данаил можете да изтеглите брошура с описание на услугите, които той предлага.

Данаил е рядко позитивен човек, много спокоен и има завидното умение да съчетава успешно упорита работа, грижа за голямото си семейство и практикуване на своите хобита. С еднакъв блясък в очите той може да ви разказва за скорошна трудна сделка и за последното си каране на умопомрачителния му пистов мотор. Това прави срещите с него едно приятно преживяване, което зарежда с ентусиазъм и положителни емоции.

Ако произвеждате или дистрибутирате бързооборотни стоки и усещате, че в бизнеса ви има неизползван потенциал или срещате трудности, с които не можете да се справите сами, Данаил може да ви помогне много. Можете са се свържете с него на тел. 0885 293 805 или e-mail: dany.todorov@gmail.com

 

 

Stefan Dimitrov
Stefan Dimitrov
Над 25 години опит като главен маркетинг директор на водещи компании в областта на информационните технологии и дистрибуцията на медицински изделия, консултант по продажби и маркетинг на малки и средни компании, обучител по продажби и маркетинг. Вярвам, че маркетингът е смесица от наука, изкуство и късмет! Със сигурност има много общи научни правила и принципи, които са в основата на всеки маркетингов проект, но изкуството е в начина, по който те се комбинират и прилагат, защото няма универсална формула за успех. Късметът винаги е важен...

Други статии

КАТЕГОРИИ

Подобни статии