Изгубената магия на играта се завръща!

Мечтаете ли за нещо различно от сегашния ви личен и професионален живот?

Би било чудесно, ако смятате, че всичко ви е наред и се радвате с пълна сила на живота 🙂 Повечето хора наоколо обаче тайно или явно, пасивно или активно търсят някаква промяна към по-добро. Тази публикация е за онези, които се чудят от къде да започнат…

Мен лично винаги ме е вълнувал казуса как можем да правим по различен начин нещата в бизнеса, така че да постигнем ЕДНОВРЕМЕННО:
– увеличаване на печалбата и пазарния дял на конкретна компания;
– повишаване на нивото на удовлетвореност и лоялността на клиентите на въпросната компания;
– повишаване на нивото на производителност, удовлетвореност и лоялност на служителите в същата организация;
– постигане на осезаем ефект при подпомагане на социално значими дейности (добри възможности за житейска реализация за децата в неравностойно положение, адекватно на реалния живот образование, съхранение и популяризиране на исторически ценности и културни достижения,  развитие на медицината и т.н.), защото вярвам, че всеки бизнес трябва да е активно отговорен към средата, в която работи.

Постигането на този едновременен ефект не е лесно. Никак! И “изпитаните” методи все по-малко работят. Всички говорят, че трябвало да сме по-иновативни и креативни, но в България нито образованието, нито работата ни учат как да бъдем такива. Съдейки по коментарите на чуждестранни автори, положението е подобно и в други страни.

Тъжно е, че възрастните (не старците, а порасналите) масово са забравили да играят и да се забавляват (не считам секса по навик и празнословенето на чашка до зори за истински забавления). Учудващо е, че възрастните масово се вземат на сериозно, смятат, че трябва да са сериозни или поне, че трябва да изглеждат сериозни. Странно е, че възрастните смятат, че нещата трябва да се правят по правилния начин, но дали това са правилните неща рядко се замислят.

Сега е време за добрата новина 🙂

В публичното пространство става все по-оживена дискусията за ролята на играта и интуитивното познание за постигане на щастлив личен живот и професионални успехи в индивидуален и корпоративен план.

Ако темата е любопитна и за вас, ето две интересни неща, на които попаднах:

  • видео с презентация на Стийв Кейл от сайта www.ted.com

  • книгата “Елементът” на Кен Робинсън

Купете си „Елементът: Как всичко се променя, когато откриете страстта си” или я изтеглете от интернет и ще прочетете размисли за това как “…животът придобива по-различен смисъл, ако намериш своя Елемент – мястото, на което природният ви талант се среща с личните ви страсти. Онова място, на което сте истински себе си”.

Ако ви се дълбае в темата или пък имате намерение да експериментирате във вашата компания, пишете ми на stefandd@yahoo.com и ще разменим мисли и идеи 🙂

За Stefan Dimitrov

Close to 15 years experience as Chief Marketing Officer of leading IT companies (wholesalers, system integrators and independent software vendors), Sales & Marekting consultant of SMB companies, Sales & Marketing trainer I do believe that marketing is a mix of (1) art, (2) science and (3) a piece of good luck! For sure there are many common scientific rules and principles that lie at the roots of every marketing project, but the art is in the way they are combined and implemented because there is no any universal formula for success. Good luck is always important...
Публикувано в Добри новини, За работодатели с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.