Руски песни с група “Грамофон”

Ние, които сме родени преди 1975-1980г., помним времената, когато националните радио и телевизия излъчваха много руски предавания – музика, филми, новини, научно-популярни продукции и др. В детските ми спомени много ярко са се запечатали бумтящата печка, заскрежения прозорец, през който се виждат снежните върхове на Стара планина, и първите акорди в анонса на “Говорит Москва” в 3ч. следобед…

Няма дори да докосвам темата за социализма, идеологията, 16та република и прочие. Иска ми се обаче да провокирам вашия интерес към руската култура – едно изключително богатство, което не бива да бъде неглежирано по политически или идеологически причини.

Сега ще ви представя Жоро, Христо и Петър или група “Грамофон” (www.grupa-gramofon.com), които имат изумително богат репертоар от руски песни и са страхотни купонджии.

С Грамофон се срещнах за първи път преди няколко години, когато организирах руска вечер за партньорите на компанията, чиито маркетинг директор бях. Няма да забравя как повече от 120 души куфяха в театър Ластрада до ранни зори под звуците на руски военни песни, популярни шлагери и детски песнички. И всичко това обилно гарнирано с руска водка и сельодка :)

Признавам, че преди въпросното събитие имах известни притеснения, защото руското в последно време е почти непознато за сметка на американското и се опасявах, че младите колеги ще останат разочаровани. Случи се точно обратното – дори хора, които не разбират “бъкел” руски се забавляваха истински.

От тогава с руските вечери на група “Грамофон” отпразнувах много и различни поводи с приятели и колеги и винаги беше страшно весело.

Жоро, Христо и Петър са страхотни артисти и певци, които умеят да поддържат връзка с публиката, и се раздават без резерви в името на доброто настроение. Не съм срещал друго подобно изпълнение на живо, което да продължава от 21ч. до 1ч. след полунощ, че и по-късно, ако в публиката има много почитатели и приятели. Програмата на “Грамофон” еволюира много през годините – вече ще ги видите в най-различни костюми и с пипната сценография, но страхотния заряд, който пръскат с изпълненията си, остана непроменен. Как го постигат нямам идея…

Сега можете да намерите “Грамофон” всеки петък и събота в софийския клуб “Болшой” на ул. Граф Игнатиев 6.

Ако търсите разнообразие и искате да впечатлите някого лично, на фирмено парти или просто да си прекарате добре с приятели в края на работната седмица, група “Грамофон” е чудесен избор.

Ето две от техните изпълнения – качеството на запис не е много добро, но ще добиете представа :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>